خبرگزاری فارس: ضمانت‌های اقتصادی لازم برای سرمایه‌گذاری در گرجستان وجود دارد

همکاری ایران و گرجستان در بخش کشاورزی گرجستان


مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ضمانت‌های اقتصادی لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گرجستان وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، بشیر جعفری صبح امروز در جمع سرمایه‌گذاران و مدیران بیش از 90 تشکل کشاورزی با طرح این پرسش که چرا در بازارهای منطقه‌ای به خصوص کشورهای همسایه در منطقه قفقاز در مباحث مربوط به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن نداریم، افزود: آذربایجان‌شرقی از ظرفیت‌های بکری در بخش صادرات محصولات کشاورزی بهره‌مند بوده و می‌تواند به سکوی پرتابی در بخش صادرات غیرنفتی تبدیل شود.

وی در ادامه از تمایل این صندوق در توسعه اراضی زراعی برای تولید نهاده‌های دامی در کشور گرجستان خبر داد و افزود: این صندوق آمادگی کامل دارد تمام محصول تولیده شده را در اسرع وقت با حمل از مبدأ به کشور ایران وارد کند.

جعفری همچنین از تمایل این صندوق در ایجاد، راه‌اندازی و توسعه بازارچه عرضه محصولات کشاورزی در گرجستان خبر داد و گفت: عرضه محصولاتی مانند پسته، خرما، کشمش، سیب درختی، خشکبار، سیب زمینی، پیاز، سیر و سبزیجات در این بازارچه می‌تواند عملی شود.

وی با بیان اینکه شرایط اقلیمی در گرجستان به گونه‌ای است که در بخش وسیعی از این کشور امکان کشاورزی و باغداری وجود دارد، افزود: امکان کشت بسیاری از گیاهان، سبزیجات و غلات در زمین‌های این کشور وجود دارد و از آنجایی که برای شرکت‌های خارجی هیچ محدودیتی برای مالکیت زمین در نظر گرفته نشده است؛ از این رو می‌توانیم به راحتی در این کشور وارد شده و از امکانات آن در راستای توسعه کشاورزی بهره‌مند شویم.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان با بیان اینکه دولت گرجستان برای توسعه بخش کشاورزی در این کشور از سرمایه‌گذاران خارجی استقبال می‌کند، ادامه داد: گرجستان به طور سنتی یک منطقه کشاورزی بوده و اغلب میوه‌ها درگرجستان دو تا چهار هفته زودتر از اوکراین، لهستان و کشورهای اروپایی می‌رسند از این رو این موضوع یک فرصت استثنایی برای ورود محصولات گرجستان به بازارهای جهانی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در گرجستان بخش زیادی از اراضی کشور در اختیار دولت بوده است که طی روندی به نام خصوصی‌سازی مالکیت آنها به بخش خصوصی واگذار می‌شود، افزود: گرجستان به سرمایه‌گذاری خارجی به عنوان راهبردی برای توسعه ملی می‌نگرد و دولت گرجستان سعی کرده است تا بهترین شرایط را برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم کند.

جعفری با بیان اینکه قوانین بانکداری در گرجستان این امکان را به شرکت‌های خارجی می‌دهد که حساب جاری و دارای سوددهی افتتاح کنند، ادامه داد: دارایی‌های شخصی سرمایه‌گذاران خارجی از عوارض واردات و مالیات‌های گمرکی معاف هستند.

وی به نقش گرجستان به عنوان دروازه اروپا و آسیا، دسترسی به دریای سیاه و وجود منطقه آزاد تجاری بندری اشاره کرد و افزود: برابری حقوقی سرمایه‌گذاران خارجی با سرمایه‌گذاران داخلی و تدوین قوانین لازم برای سرمایه‌گذاری خارجی، قوانین مالیاتی تسهیل کننده سرمایه‌گذاری خارجی، اجازه برگشت سود و سرمایه شرکت‌های سرمایه‌گذار در گرجستان به خارج از کشور، نیروی متخصص ارزان و هزینه پایین تولید و آب و خاک مکفی از مزایای سرمایه‌گذاری در این کشور است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان گفت: نیاز به تولید ذرت و جو برای استفاده در بخش پرورش دام و طیور، سهل بودن فعالیت و ایجاد زمینه‌های لازم برای توسعه سرمایه‌گذاری خارجی، عدم وجود بروکراسی در نظام اداری و در کنار آن عدم استفاده بهینه از ظرفیت غنی منابع آبی و اراضی مستعدکشاورزی در گرجستان از جمله مزیت‌هایی است که لزوم توسعه کشاورزی در چارچوب مناسبات و قراردادهای بین دو کشور را موجه‌تر و پررنگ‌تر می‌سازد.

وی تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های دولت در توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای همجوار و در کنار آن عزم ملی برای دسترسی هر چه سریع‌تر به توسعه پایدار در بخش کشاورزی و مهیا بودن امکانات در آذربایجان‌شرقی از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در راستای توسعه این مناسبات می‌تواند نوید‌بخش آینده‌ای مطمئن در توسعه کمی و کیفی مناسبات باشد.